MENU
Aula_close Layer 1

Kostpolitik

Formål:

  • At Ådalens Skoles elever har adgang til frisk mad af høj kvalitet.
  • At fremme børnenes muligheder for at træffe sunde valg på baggrund af kvalificeret viden og indsigt
  • At medvirke til at børnene på længere sigt får sunde spisevaner
  • At skabe social lighed i sundhed
     

Vi vil nå disse mål ved:

  • At sørge for lokaliteter, der giver mulighed for, at måltidet bliver en god oplevelse
  • At børnene har mulighed for at opbevare deres mad på køl
  • At børnene har adgang til frisk vand 
  • At morgentilbudet i SFO er ernæringsrigtigt sammensat.
  • At give børnene mulighed for at købe mættende, spændende mad, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, til en rimelig pris
  • At prispolitikken fremmer det sunde valg
  • At der altid er to slags grøntsager i eller til den varme ret
  • At der serveres fedtfattige dressinger
  • At fedtenergiprocenten i den varme ret ikke overstiger 30 %
  • At der kun anvendes få halv- eller helfabrikater i kantinen
  • Vi bruger årstidens frugt og grønt
  • Vi bager det meste af brødet selv
  • Vi vælger kød og pålæg med lavt fedtindhold
  • Vi sparer på sukker og salt
  • Vi bruger kun lidt smør og olie
  • I sfo medinddrages børnene i tilberedningen af maden til Cafeen, hvor det udelukkende er sundt og ernærings rigtige mellemmåltider, der tilberedes.
  • Satse på at klasserne arbejder med emner, der er relevante for sundhed og ernæring.
  • At børnene har en frugtpause om formiddagen
  • Faget hjemkundskab understøtter skolens kostpolitik
  • Der planlægges skoledage, hvor vi sætter fokus på mad. (Eks. smagens dag m. v.)

 

Vi evaluerer skolens kostpolitik 1 gang om året