Formål:
- At Ådalens Skoles elever har adgang til frisk mad af høj kvalitet.
- At fremme børnenes muligheder for at træffe sunde valg på baggrund af kvalificeret viden og indsigt
- At medvirke til at børnene på længere sigt får sunde spisevaner
-
At skabe social lighed i sundhed
Vi vil nå disse mål ved:
- At sørge for lokaliteter, der giver mulighed for, at måltidet bliver en god oplevelse
- At børnene har mulighed for at opbevare deres mad på køl
- At børnene har adgang til frisk vand
- At morgentilbudet i SFO er ernæringsrigtigt sammensat.
- At give børnene mulighed for at købe mættende, spændende mad, der følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, til en rimelig pris
- At prispolitikken fremmer det sunde valg
- At der altid er to slags grøntsager i eller til den varme ret
- At der serveres fedtfattige dressinger
- At fedtenergiprocenten i den varme ret ikke overstiger 30 %
- At der kun anvendes få halv- eller helfabrikater i kantinen
- Vi bruger årstidens frugt og grønt
- Vi bager det meste af brødet selv
- Vi vælger kød og pålæg med lavt fedtindhold
- Vi sparer på sukker og salt
- Vi bruger kun lidt smør og olie
- I sfo medinddrages børnene i tilberedningen af maden til Cafeen, hvor det udelukkende er sundt og ernærings rigtige mellemmåltider, der tilberedes.
- Satse på at klasserne arbejder med emner, der er relevante for sundhed og ernæring.
- At børnene har en frugtpause om formiddagen
- Faget hjemkundskab understøtter skolens kostpolitik
- Der planlægges skoledage, hvor vi sætter fokus på mad. (Eks. smagens dag m. v.)
Vi evaluerer skolens kostpolitik 1 gang om året